Om Stabbursloftet

Velkommen til Stabbursloftet. En blogg med et stort hjerte for ølet. En blogg med anekdoter og meninger om fotball, politikk, geografi, historie, mat, musikk og interessante folk – alt med utgangspunkt i godt øl. En blogg om humle, malt og gjær. En blogg om hjemmebrygging og ølsmaking. En blogg om drømmen om å drive en egen pub på hjemgården i fremtiden. Drømmen om Stabbursloftet.

Forfatteren: Jo Kristian Kvernland. Kontorist fra Steinkjer. Jobber til daglig som kommunikasjonssjef ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, er utdannet som journalist og ølsommelier og er fast ølspaltist i Trønder-Avisa. Bor på Vestigården sammen med min vakre kone og kjekke sønn. Kjører boble, hører på hardrock og er glad i godt øl.

Stabbursloftet: Gården Lorvik Vestre, Vestigården på folkemunne, ligger idyllisk til ved Borgenfjorden. Gården er omgitt av kulturlandskap, kornåkre, skog og vakker fjordutsikt. Vestigården har antageligvis vært i slektens eie siden 1500-tallet. Hovedbygningen er oppført tidlig på 1800-tallet. I kjelleren finnes det en tømmerstokk merket med 1793, men da det var vanlig å benytte tømmerstokker fra andre hus da trønderlåna ble satt opp, er det vanskelig å datere eksakt årstall låna ble oppført. I følge boka «Norges bebyggelse» sto hovedbygningen ferdig i 1817.

Gården består i dag av ei nyrenovert trønderlån, gammelt fjøs og stabbur. Det er ingen husdyr på gården, men rundt 250 mål med korn og en del skog.

Vi har en drøm om å få pusset opp og restaurert hele stabburet, og innrede en liten, men trivelig pub på loftet. Stabbursloftet gårdspub.

Kontakt:
Epost: jortski@gmail.com – Tlf: (+47) 901 45 599 – facebook.com/jortski