Øl er godt for håret

Alle har vel hørt myten om at øl er godt for håret. Og hvem har vel ikke tatt en øl i dusjen? Nå finnes det en øl du kan drikke i dusjen – og bruke som balsam i tillegg.

skjermbilde-2017-01-25-kl-18-57-12En øl i dusjen – eller en dusjøl om du vil. Alle har vel prøvd konseptet. En av de beste ølene, når helga endelig er her og man gjør seg klar til fest. Kald øl, og varmt vann. Problemet er at man sjelden blir ferdig med ølen før dusjen er over. To svenske selskap har funnet løsningen.

PangPang Brewery og designbyrået Snask har i felleskap produsert et alkoholsterkt øl på mindre flasker beregnet for dusjen. «The Shower Beer» heter ølet. Selv beskriver bryggeriet ølet slik: «A sweet but strong pale ale in a 18cl small bottle, meant to gulp in three sips.»

– Tanken er at den skal kickstarte kvelden din, skriver Snask på sin Instagram-profil. I tillegg har ølet en ekstra tvist, du kan bruke det som balsam. Se for deg at du ikke rekker å drikke alt. Vel, da er det bare å skylle håret med resten av ølet, ifølge bryggeriet.

At øl er sunt for håret er ikke akkurat en nyhet, sånn egentlig. For bortsett fra å bare drikke det, eller bruke det som ingrediens i matlagingen, er det noen alternative skjønnhetstriks med øl som de fleste ikke kjenner til. Blant annet har den tidligere supermodellen Elle MacPherson fortalt at hun bruker øl i håret jevnlig i intervjuer til den kulørte presse. Øl inneholder antioksidanter for eksempel, men også proteiner og vitaminer som forbedrer tilstanden til huden og håret ditt. Det er visstnok gjæringsprosessen under brygging av øl som tilfører drikken syrer, enzymer og andre sunne forbindelser, og på nettsiden veientilhelse.no anbefaler man å skylle håret i øl minst tre ganger i uken.

Nå er det vel tvilsomt at den nye dusjølen kommer på Vinmonopolet (ølet har en alkoholstyrke på 10 %) med det første. Hvis det da ikke finnes noen smutthull som gjør at frisører kan ta inn dette som balsam. Uansett, for alle som liker å nyte en øl i dusjen, men ikke får tak i denne nyvinningen, kan du gjerne skylle håret med en vanlig øl. Slik gjør du det:

  • Vask håret som vanlig, men før siste skylling tømmer du på øl over håret
  • Masser væsken inn i hodebunnen og la den være i håret i tre minutter
  • Skyll med kaldt vann og påfør din vanlige balsam
  • Drikk resten

Jeg for min del foretrekker fortsatt kun å drikke mine øl 😉

Kilder:

Drikkefølge til dette blogginnlegget var en kald cola.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s